מדריך לבחירה וכיוון מקרן
בחירת מקרן
ישנם מספר שיקולים בבחירת מקרן:
-
האם מדובר על חדר ישיבות, סלון, חדר קולנוע וכד'
-
האם המקרן הוא לצרכי צפיה בפרזנטציות עסקיות לחדרי ישיבות וכד' או שהוא בעיקר לצרכי צפייה בסרטי קולנוע.
-
שיקול חשוב נוסף הוא בחירת מקרן עם יכולות ZOOM מתאימים לחדר הקרנה.
-
אפשרויות התקנה.
לחדרי ישיבות עבור הקרנת פרזנטציות ותכנים מהמחשב יש לבחור מקרן שיענה על מספר צרכים:
-
שהיה בעל עוצמת הארה גבוהה. (המאפשרת השארת אורות דולקים במידה מסויימת)
-
רזולוציה 768X1024 אמור להספיק אלא אם כן מדובר על פרזנטציות שכרוכות בסרטים עם רזולוציות גבוהות אז ניתן להשיג היום מקרנים שהם גם עם רזולוציה גבוהה ( FULL HD 1080X1920) וגם בעלי עוצמאת הארה גבוהה.
-
פרמטר הקונטרסט הדינאמי צריך להיות סביר, בסביבות 2000
-
יש לבחור מקרן עם רזולוציה גבוהה לפחות HD 720X1280 או שכמובן עדיף מקרן FULL HD עם רזולוציה 1080X1920 רזולוציה גבוהה תורמת במידה רבה לאיכות התמונה היות והיא מאפשרת הבחנה בפרטים (הודות למספר פיקסלים גבוהה יותר שעומד לרשותנו "לציור" התמונה באשר תהה) וכל זאת כמובן בכפוף לכך שמקור התמונה הינו איכותי וברזולוציה גבוהה בהתאם.
-
יש לבחור מקרן עם קונטרסט גבוהה ככל שניתן (במגבלות התקציב כמובן) הקונטרסט מייצג בעצם את השוני בין השחור ללבן או בין האיזורים הבהירים לכהים יותר, ובכך מקנה עומק לתמונה המתקבלת.
-
יש לבחור מקרן עם הפרדת צבעים טובה מקרן איכותי יעשה את העבודה כמובן טוב יותר ממקרן פשוט למרות שעל ידי כיוון מתאים ניתן לעיתים להגיע לתוצאות מספקות גם במקרנים מתקציב נמוך יחסית.
-
עומצת ההארה הינה פרמטר חשוב פחות כי מדובר על מרחב שהצפייה הינה בתנאי חשיכה.
-
מקרני HD יגיעו תמיד עם חיבור HDMI שהוא האופייני ביותר להעברת תכני HD.
לצפייה בקולנוע ביתי בסלון או באזור שלא מאפשר חשיכה מוחלטת:
-
יש לבחור מקרן עם רזולוציה גבוהה HD או FULL HD, קונטרסט גבוה, ועוצמת הארה גבוהה.
-
ההבדל בין בחירת מקרן לחדר קולנוע לבין בחירת מקרן עבור קולנוע באזור מואר יחסית הינו שעל המקרן להתגבר על האור שמגיע מהסביבה. וזאת יכול לעשות מקרן עם עוצמות גבוהות שבין 2500 ועד 4000 ANSI למרות שעוצמות אלה פוגעות במידה מסויימת באיכות התמונה כתוצעה בפגיעה בקונטרסט המתקבל.
בחירת מקרן שיתאים למימדי חדר הקרנה:
- יש לבחור מקרן מתאים (יכולות ZOOM ) אשר ייתן את גודל התמונה המתבקש ועם זאת לא יחרוג מההכנות שניתן לבצע . כלומר יש לבצע תכנון מקדים לפני הכנת התשתית שתביא בחשבון מספר פרמטרים: הראשון מהו גודל מסך ההקרנה הנדרש לחדר (יש לחשב ע"פ נוסחה) בחירת המקרן המתאים על פי הקריטריונים המצויינים מעלה. חישוב המרחק שיש להציב המקרן ורק אז הכנת השתית במיקום המתאים.
- לסיכום הכנת התשתית תעשה רק לאחר בחירת מקרן עד לרמת הדגם שלו.
אפשרויות התקנה:
-
לרוב מקרנים ממוקמים בתקרה ויש להם לרוב את פונקציית ה- KETSTONE שמאפשרת לעשות תיקון טרפז לתמונה. אבל עדיין אנו חייבים למקם את המקרן באופן אנכי למרכז מסך ההקרנה אחרת נקבל טרפז צידי (שבדרך כלל אינו ניתן לתיקון) אלא אם כן המקרן מצוייד בתיקון KEYSOTONE צידי מה שנדיר בדרך כלל.
הקלק
כאן
לקישור לדף התקנות
כיוון מקרן
כיוון מקרן לצרכי קולנוע ביתי הינו הכרחי לצורך מיצוי יכולותיו של המקרן היות שבדר"כ המקרנים מגיעים כאשר אינם מכוילים לצרכים המתאימים.
ישנם מספר פרמטרים עיקריים אשר דורשים כיוון לצורך שיפור התמונה המתקבלת ממקרן:
- בחירת מצב תאורה: ECO , NORMAL
- כיוון הקונטרסט.
- כיוון בהירות.
- כיוון הצבעים.
ישנה שאיפה טבעית להגיע לעומק מקסימאלי ע"י הגברת פרמטר הקונטרסט אולם דבר זה בשלב מסויים מגיע על חשבון עיבוד פרטים. הסבר, כאשר מגיבירים את רמת הקונטרסט האיזורים הכהים הופכים להיות כהים יותר והאזורים הבהירים הופכים להיות בהירים יותר, וכשזה קורה ההבדלים בגווני השחור מצתמצמים ולא מאפשרים הבחנה בין עצמים ודמויות בעיקר בסצנות חשוכות.
לכן חשוב להגיע לאיזון נכון של הבהירות והקונטרסט וזה מתאפשר ע"י משחק בין שני פרמטרים אלה.
כיוון הצבעים גם הוא חשוב מאד שכן ישנם מקרנים שמגיעים עם צבעים קצת חיוורים ויש להגבירם (במידה והדבר ניתן) בהתאם לצורך.