זרוע לטלויזיה
- ישנן 5 סוגים של זרועות עם תנועה אנכית, כל אחת מתאימה לתווך משקלים שונה.
- סטריאו סאונד הנו עסק מתמחה בתחום הזרועות עם אולם תצוגה והדגמה עם מגוון עצום של פתרונות.
- ייעוץ והכוונה מקצועית ע"י מתקין מנוסה.
- אפשרות להתקנה מקצועית ע"י מתקין מנוסה.
בסקירה הבאה נענה על כמה שאלות נפוצות כגון:
למה אני צריך זרוע לטלויזיה?
מה האפשרויות השונות ב זרוע מתכווננת לטלויזיה?
מה ההבדלים בין זרועות לטלויזיה?
מה זה זרוע לטלויזיה ארגונומית?
מה ההבדלים בין זרוע חד מפרקית דו מפרקית ובכלל.
מגוון הזרועות לטלויזיה הקיימים בשוק הנו גדול מאד וכדאי להבין ולהכיר את היכולות והאפשרויות השונות לפני שניגשים לרכוש מתקן תליה לטלוויזיה.
בשורות הבאות אנו נסקור בפניכם הגולשים את האפשרויות השונות הבדלים ומשמעויות.
זרוע לטלויזיה ארוגונומית 11/1/2017
זרוע לטלויזיה ארגונומית זו המילה האחרונה בעולם הזרועות לטלויזיה/מתקן תליה לטלוויזיה
הזרוע נראת כך:
מתקני התליה לטלוויזיה בקונפיגורציה של זרוע לטליזיה חד מפרקית מגיעה עם ארבע פרקים (4 דרגות חופש) ואילו הזרועות הדו מפרקיות מגיעות עם חמש פרקים (5 דרגות חופש). הזרועות לטלויזיה הארגונומיות מגיעות עם התאמה מאוד קפדנית לטווח משקלים מסוים ונסביר את הסיבה בהמשך.
אז מה הוא יתרונן הגדול של הזרועות/מתקן לטלוויזיה החדשות ולאיזה מקרים היא נחוצה באמת:
יתרונה הגדול של הזרוע לטלויזיה הארגונומית לעומת הזרועות הרגילות היא : שבנוסף ליכולת שלה להסתובב לצדדים ימינה ושמאלה הטיה מטה ומעלה, יש לה אפשרות לעשות תנועה ממשית אנכית , התנועה האנכית מתאפשרת הודות למפרק גאז מיוחד המאפשר תנועה מעלה ומטה. התנועה האנכית היא פונקציה של קשיות המותאמת למשקל של המסך וזאת ניתן לווסת באמצעות בורג מיוחד המווסת את מידת הקושי בהתאם למשקל. יש לשים לב לכך שמשקל המסך לא יהיה פחות מהמשקל המינימלי המצוין עבור הזרוע.
אם כך, איך בוחרים זרוע? ישנם שני אפשרויות:
א. בוחרים את המסך הרצוי ורק בהתאם לגודל ומשקל המסך והפונקציוליות הנדרשת מחליטים על הזרוע.
ב. בוחרים קודם את הזרוע לטלויזיה תוך כדי התייעצות קלה אתנו ואז רוכשים את המסך הנדרש.
לאיזה מקרים זרוע לטלויזיה ארגונומית זו עשויה להיות בעלת יתרון גדול? למקרים בהם נרצה לעלות את גובה המסך ולא רק לשנות זוית הטייה.
דוגמא: בחדר שינה של ילדים שיש מצבים שונים של צפייה, למשל במצב שינה נרצה שהמסך יהיה גבוה, אבל כאשר הילד רוצה לצפות בטלויזיה עם חברים במצב ישיבה נרצה להנמיך את גובה המסך כך שלא יהיה צורך "לשבור את הצוואר".
יתרון נוסף לזרוע זאת, הוא במקרים בהם אין אפשרות לתלות את המסך בגובה הרצוי לדוגמא : קיר נמוך , ואז באמצעות הזרוע ניתן לעלות את גובה המסך או לגובה הרצוי.
זרוע לטלויזיה מתכווננת - מומלצת דקה במיוחד
מדי פעם מגיע לשוק דגם חדש של זרוע מתכווננת לטלויזיה דו מפרקית, בדר"כ מדובר על עוד גרסה של מתקן לטלויזיה עם עיצוב שונה או דינמיקה קצת אחרת, לעיתים רחוקות יוצא לשוק מתקן לטלויזיה שיש לו כמעט את כל היתרונות. מדובר על זרוע דו מפרקית עם ארבע פרקים אחת בבסיס הזרוע שניה באמצע ועוד שני פרקים המחברים את הזרוע והמתאם למסך. הזרוע עשויה מאלומניום, חומר קשיח אבל קל במיוחד, עובדה שמקלה על התקנת הזרוע ומורידה עומס מיותר ומומנט מנוקדת האחיזה לקיר (אשר מהווה לעיתים קרובות נקודת כשל בהתקנה של מסכים שאינם קלים), יתרון נוסף של זרוע זו היא המבנה המיוחד שלה אשר מאפשר לה להיסגר ולהצמד לקיר עד לכדי מרחק מינימלי של 3.6 ס"מ בלבד. שזה כמעט המרחק של מתלה צמוד קיר.
יתרון נוסף של זרוע מתכווננת זו הינה היכולת שלה לשאת עומס גבוהה יחסית עד לכדי 27 ק"ג כאשר רוב מסכי ה LED של היום עד לגדלים של 55 אינץ אינם חורגים ממשקל 20 ק"ג. כלומר מדובר על זרוע שמתאימה לרוב המסכים שתמצאו בבית ממוצע. יתרון נוסף של זרוע דו מפרקית לטלויזיה זו הנה היציבות שלו יחסית לזרועות דקים אחרים, היא חזקה מאד, כמעט אינה מתנדנדת ושומרת די טוב על פילוס גם כאשר מבצעים הטיה צדית של המסך.
יתרון נוסף וגדול מאד לדעתי נמצא במבנה של בסיס הזרוע שהנו בעל נקודות אחיזה מרובות המכסות שטח נרחב ובכך מאפשרות אחיזה טובה של הקיר ומקלה מאד בהתקנה גם בקירות בלוקים דקים יחסית. יתרון נוסף הינו המחיר שהנו נמוך (יחסית) לזרועות בקטגוריה של זרועות אלומיניום דקים שמגיעים לטווחי מחירים של עד 1600 ₪. עלות צרכן של זרוע זו נעה בשוק בין 600-550 שקלים.
זרועות לטלויזיה - סוגים ומשמעויות
17.11.2014
זרוע לטלויזיה קבועה/מתקן תליה צמוד קיר
מתקן תלייה זה מאפשר לתלות מסכים דקים כגון: פלזמה, LCD ו-LED ע"י קיבוע של שני "הפסים" (מתאם) לתבריגים בגב המסך , קיבוע החלק השני "המלבני" באמצעות דיבלים וברגים מתאימים הקיימים בדר"כ בתוך ערכת המתקן תלייה לקיר ואז חיבור תליית המסך עם המתאם על גבי המתקן "המלבני" לקיר, מתקן תלייה זה גם מאפשר לשנות את גובה התלייה שכן הוא בעל שני ווים בגבהים שונים. המתקן מגיע גם עם ברגי הבטחה אשר מאשפרים לקבע את המסך כך שלא ניתן יהיה לשלוף אותו ללא שחרור הברגים בעזרת מברג. מתקן זה בניגוד ל זרוע מתכווננת לטלויזיה לא יאשפר הוצאת/משיכת המסך החוצה והטייתו ימינה ושמאלה לקבלת זוית צפיה רצויה.
צורת תליה זו מאופיינת ביתרונות וחסרונות מסוימים כגון: המסך יהיה צמוד לקיר 2-3 ס"מ בדר"כ אולם לא ניתן יהיה להרחיקו מהקיר במידה ורוצים לגשת לגב המסך כדי לחבר או לנתק כבל כזה או אחר. מתקן תליה זה גם פחות מתאים לחדרי שינה שם נחוץ לנו מתקן תליה עם אפשרות הטיה כלפי מטה שכן בחדרי שינה נהוג לתלות את המסכים גבוהה יחסית.
זרוע לטלויזיה קבועה עם הטיה
זרוע לטלויזיה זו מאפשרת לתלות מסכים דקים עם שיפור אחד משמעותי לאומת קודמו: מתלה לטלויזיה זה מאפשר לתלות את המסך צמוד לקיר וגם מאפשר לתת הטיה כלפי מטה כך שהמסך יהיה אנכי לקו הראיה עובדה שמשפרת את איכות הצפייה. על מנת לבצע את פעולת ההטיה יש לשחרר בדר"כ כלל שני ברגים ששולטים במנגנון ההטיה, לכוון לכדי הזוית הרצויה ולחזק חזרה את ברגיי המנגנון. עדיין פתרון זה סובל מחוסר הנוחות בכך שאינו מאפשר גישה לגב המסך.
זרוע לטלויזיה חד מפרקית
זרוע לטלויזיה חד מפרקית צמודה מאשפרת התקנת המסך צמוד לקיר אבל עם זאת מאשפרת הטיה צידית ואנכית לאומת קודמותיה שמאשפרות הטיה אנכית בלבד. זאת הודות למפרק המאפשר זאת בבסיס הזרוע לטלויזיה. ההטיה הצידית לא תהיה גדולה במיוחד היות ומרחק ציר הסיבוב מהקיר הינו קטן למדי, אבל למסכים קטנים עד 32 אינץ אפשר לקבל זוית הטיה צידית של בערך עד 15 מעלות מה שעשוי להוות פתרון הולם לחלק מהמקרים. זרוע לטלויזיה 42 אינץ יהיה אידאלי להשתמש עם המתקן הנ"ל
זרוע לטלויזיה דו מפרקית
זרועות לטלויזיה דו מפרקיות מתאפיינות ביותר דרגות חופש ובדר"כ גם בתווח סיבוב גדול יותר.
ישנם זרועות דו מפרקיות אשר מאפשרות הטיה צידית גדולה יותר הודות לזרוע המרחיקה את ציר הסיבוב מהקיר
ככל שהזרוע תהיה ארוכה יותר כך היא תאפשר לתת סיבוב צידי גדול יותר זרועות לטלויזיה עם הטיה גדולה בדר"כ יהיו מסיביות כדי לאפשר זאת. זרוע זו נקראת דו מפרקית למרות שהיא נהנית ממפרק נוסף בנקודת החיבור לטלויזיה שמאפשרת את ההטיה האנכית.
זרוע לטלויזיה תלת מפרקית
זרוע לטלויזיה תלת מפרקית הינה הנפוצה והמגוונת ביותר כיום עם הכי הרבה דגמים. זרוע לטלויזיה 42 מאפשרת לתלות מסכים בתוך נישות גבס (על קיר בלוק או בטון בלבד). לצדי ארונות, על קירות רגילים ולהפנותם למרפסת/מטבח ועוד הרבה אפשרויות...
סוגים שונים של זרועות לטלויזיה תלת מפרקיות
זרועות אלה בנויות משלושה ואו ארבע מפרקים כאשר המפרק הנוסף הינו המפרק שצמוד למסך ומאפשר הטיה אנכית. הודות למפרקים הרבים ניתן במקרים מסוימים להטות את המסך ממש ב- 180 מעלות, או מעבר לקיר וכד'. אלמנט נוסף אשר הופך להיות משמעותי בזרועות אלה הוא עומק הזרוע כאשר הינה מקופלת וצמודה לקיר, רבים מן הזרועות הינם טובים מאד מבחינה פונקציונלית אבל מבחינת אסתטיות לוקים בחסר היות והינם שמנים למדי עובדה שאינה רצויה. מתקן תליה מומלץ הנו: זרוע לטלויזיה P6 65 המותאם במיוחד למסכים 65 אינץ. אבל כמובן יכול להתקבל מצוין גם עם מסכים קטנים יותר.
תאריך עדכון אחרון 27.9.13
-
זרוע לטלויזיה הינו השם הכללי של מגוון מתקני תלייה של מסכים.ישנן כיום בשוק מגוון רחב של זרועות לטלויזיה.זרועות מפרקיות, זרועות צמודי קיר, זרועות מהתקרה, זרועות או מעמד רצפתי ועוד וריציות של מוצרים אלו.
כיצד נדע לבחור את המוצר המתאים לצרכים שלנו?
שלב 1
נגדיר את הצרכים שלנו כאשר אנו באים לרכוש זרוע לטלויזיה מתכווננת.
- היכן אנו רוצים לתלות את הזרוע לטלויזיה, האם הישיבה הינה מול המסך? או לא בהכרח!
- האם מדובר על מסך פלזמה כבד או מסך LED קל? האם הקיר המיועד הוא קיר גבס, קיר בלוקים או בטון.
שלב 2
שלב 3
שלב 4
נחזור לשלב 1
לאחר שאפיינתם את הצרכים אז אתם יודעים:
- אם אתם יושבים מול המסך ולא דרוש לכם צידוד... ניתן לבחור מתקן תלייה צמוד קיר ללא זרוע לטלויזיה שתרחיק המסך.
- באם מדובר על מסך פלזמה כבד ישנן יתרונות ברורים לבחירה באופציה של התקנה עם זרוע לטלויזיה מפרקית, שכן אופציה זו תאפשר קלות בחיבור וניתוק כבלים בגב המסך, היות והזרוע לטלויזיה תאפשר ניוד המסך באופן קל וגישה לגב הטלויזיה. בחירת אופציה זו אינה מתאפשרת בקירות חלשים כגון קיר גבס וכד'
- באם דרוש לכם צידוד של המסך, מה מידת הצידוד הנדרשת?
- עד כמה תרצו שהמסך יהיה צמוד לקיר (מטעמי אסתטיקה) יש לקחת בחשבון שככל שהמסך יותר צמוד לקיר כך יכולת נשיאת המשקל מוגבלת יותר.
נחזור לשלב 2 - ההבדלים בין סוג הזרועות לטלויזיה
-
סוגי הזרועות לטלויזיה הקיימים בשוק הינם רבים:
-
זרועות לטלויזיה חד מפרקיות כלומר עם דרגת חופש אחת.
-
זרועות לטלויזיה דו מפרקיות המגיעות בדרך כלל עם מפרק בבסיס, הזרוע ומפרק בקצה הזרוע.
ומורכבות מזרוע אחת.
-
זרועות לטלויזיה תלת וארבע מפרקיות המגיעות בדרך כלל עם שני זרועות,
כך שיש מפרק בבסיס הזרוע, מפרק בין שני הזרועות ומפרק או שניים נוספים
בחיבור למסך.
- זרועות לטלויזיה שהינם צמודי קיר, שכשמם אינם מאפשרים הרחקת המסך מהקיר.
- למעט זרועות צמודי קיר שמאפשרות הטיה כלפי מטה בלבד
שלב 3 - בחירת הזרוע המתאימה
- בבחירת הזרוע המתאימה נעזר בשלושת השלבים הקודמים כאשר נתחיל מההבנה ומקביעת הצרכים תוך כדי התחשבות במגבלות שהזרועות מציבות.
להלן דוגמא
יש ברשותנו מסך ברוחב 120 ס"מ ששוקל בערך 35 ק"ג ואנו רוצים לתלות אותו על קיר בלוקים רגיל כך שיתאפשר
לתת צידוד של 90 מעלות לכל כיוון.
פתרון:
- ראשית אנו מבינים מיד שמדובר על זרוע לטלויזיה מפרקית שיוצאת מהקיר ולא צמוד קיר.
- על מנת לאפשר סיבוב של 90 מעלות נבחר זרוע שבמצב פתוח מתרחקת מהקיר לפחות בחצי מרוחב המסך כלומר 60 ס"מ.
- היות והמסך כבד נזדקק לזרוע מסיבית עם יכולת נשיאת משקל מתאימה ויכולת אחיזה טובה היות ומדובר על קיר בלוקים ולא בטון.
- בדר"כ מדובר על זרוע לטלויזיה עם 2 דרגות חופש וארבע מפרקים. כדוגמת SP2, SP3
הערה חשובה:
- זרוע לטלויזיה שהינה בעלת יכולת נשיאה גבוהה, לא בהכרח בעלת יכולת אחיזה טובה.
הסבר: יכולת אחיזה טובה של זרוע לטלויזיה הינה בדר"כ פונקציה של שטח האחיזה לקיר
(ככל ששטח האחיזה גדול יותר כך יכולת האחיזה גדולה יותר)
וזו הסיבה שאני משווק וממליץ על זרועות בעלי שטח אחיזה גדול ככל שניתן,
הבעיה היא שזרועות אלה לעיתים הינן עבות ולכן
מרחיקות המסך מהקיר והדבר פחות אסתטי.
תמונות של זרועות לטלויזיה
זרוע לטלויזיה מפרקית במצב סגור
|
זרוע לטלויזיה מפרקית במצב פתוח
|
|
|
|
|
חיפוי חיצוני מוגן מים למסך טלוויזיה:
קיים גם התקן אחסון למסכי טלוויזיה המיועד להתקנות חוץ,
לשימור הטלוויזיה בתנאי החוץ בגינה תוך כדי יכולת התמודדות עם שינוי באקלים
אתימות למים מפני הגשם, חסינות לקרני השמש, לחות וטל.
מובא ע"י ויקטור נטיגה
מנהל מנכ"ל סטריאו סאונד