שוק הרמקולים השקועים הולך ומתרחב מדי יום. עוד ועוד דגמים שונים אפשרויות שונות של התקנה. עוד ועוד אנשים מבינים שזה המוצר שהם רוצים אצלם בבית. בנוסף ישנן מגוון עיצובים ואפשרויות גימור. נשאלת השאלה הגדולה איך בוחרים?
בפסקאות הבאות תמצאו מידע מועיל שיעזור לכם להבין את התחום קצת יותר.
רמקולים שקועים הינם רמקולים רגילים למעט פרט אחד. משקיעים אותם בתוך הקיר/תקרה.
הם יכולים לשמש כרמקולים לקולנוע ביתי או כרמקולים לשמיעת מוסיקה.
רמקולים שקועים ניתנים להתקנה בכל מרחב, כגון: סלון, חדרי קולנוע ייעודיים, מטבח, חדרי שינה, מקלחת, שירותים, אולמות, חדרי ישיבות, מלונות, ואף בחוץ (רמקולים מיוחדים). בעצם לכל מרחב.
ישנן כיום מספר סוגים של רמקולים שקועים:
רמקולים שקועים עגולים או ריבועיים, המתאימים לתקרה, ואם תשאלו האם ניתן להתקינם בקיר? ניתן אבל מבחינת המבנה שלהם, הם תוכננו להיות יותר אפקטיביים כאשר מותקנים בתקרה, משיקולי פיזור גלי הקול.
רמקולים שקועים מלבניים המתאימים לקיר.
מבחינת העיצוב, ישנן שני סוגים עיקריים:
רמקולים עם מסגרת.
רמקולים ללא מסגרת.
הרמקולים עם המסגרת כפי שניתן להבחין בתמונה מטה, בנויים כך שהרמקול והמסגרת שלו הינה יחידה אחת, והגריל "מותקן" באמצע.
הרמקולים ללא מסגרת בנויים כך שהגריל של הרמקול מכסה את כל הרמקול, הוא בעצם נדבק לרמקול באמצעות מגנטים המפוזרים על שטח הפנים של הרמקול.
מבחינת העיצוב ישנו הבדל בכך שהרמקול עם מסגרת בנוי כך שהמסגרת הינה דקה ורחבה. לאומת הרמקול ללא מסגרת אשר מגיע בתצורה של מסגרת דקה יותר, שאלה של טעם יש כאלה שיעדיפו את זו, ואחרים שיעדיפו את האחרת.
מבחינת פרקטיות:
לרמקולים ללא מסגרת ישנה עדיפות אחת בולטת והיא היכולת לפרק בקלות את הגריל (שמכסה כאמור את כל הרמקול) ולשלוח אותו לצביעה בצבע רצוי לאומת הרמקול עם מסגרת שעל מנת לעשות זאת יש צורך לפרק את כל הרמקול, שזה עניין מורכב יותר. למעט זאת אין שום הבדל בין סוגי הרמקולים.
הרמקולים השקועים קיימים היום במגוון מחירים ובתקציבים שנעים בין 200 ₪ ליחידה ועד 5000 ₪ למחיר כמובן יש השפעה ישירה על איכות המוצר. ישנם לא מעט מוצרים איכותיים של מותגים ידועים מהתחום. מניסיון שלי המותגים הידועים הם גם המוצרים היותר איכותיים. למרות שהמותגים המובילים את תחום הרמקולים השקועים אינם תמיד מוכרים היות ואינם יצרני רמקולים קונבנציונליים אלא חברות שמתמחות בתחום השקועים בלבד.
להלן רשימה חלקית של החברות מובילות את תחום הרמקולים השקועים בעולם:
SONANCE
B&W
SPEAKERCRAFT
KLIPTCH
PARDIGM
ראה רשימה מלאה בקישור המצ"ב.
קישור למאמר בנושא דירוג עולמי של רמקולים שקועים
הכנות ותשתית
בנושא ההכנות ותשתית בקירות גבס זה די פשוט: יש לפתוח פתח בהתאם לתבנית שנמצאת בתוך ערכת הרמקולים. במידה ורוצים לשפר יש לבצע קופסת עץ בתוך נישת גבס בהתאם להוראות יצרן.
במידה ומדובר על להשקיע את הרמקולים בתוך קירות בטון או בלוקים יש להצטייד בתיבות ביטון בתרם עת, לבטן אותן ואז להתקין אליהם את הרמקולים.