מערכת קולנוע ביתית

מערכת סטריאו לבית

רמקולים

רסיברים לקולנוע ביתי

זרועות לטלויזיה, סטנדים ומדפים

כבל לרמקולים, כבל HDMI

סטריאו

מקרנים

ONKYO

חברת אונקיו נוסדה תחת השם המקורי Osaka Denki Onkyo ב-1946 ביפן. לאורך השנים הלכה חברת ONKYO והתפתחה מחברה לקונצרן ענק החולש על מוצרים רבים בתחום האודיו בחלקן כמה ומכמה מוצרים פורצי דרך בתחומן כגון הרסיבר M-510 המהפכני וה- CD PLAYER C-710 ועוד רבים המהווים אבני דרך בתחום האודיו.

ONKYO

מערכת קולנוע ביתית, מערכות קולנוע ביתי

בפסקאות הבאות נרצה לעשות סדר בכל הנוגע לתחום ה- קולנוע ביתי, ולעזור במקצת
למבקרים באתר להבדיל בין עיקר ותפל במטרה להביא להבנה ובחירה ב- מערכת קולנוע ביתית
המתאימה לכם לאור שפע האפשרויות והמאפיינים הקיימים ומתחדשים מדי יום שחלקם
חשובים וחלקם חשובים פחות. ובכך לאתר את המערכת הקולנוע הביתית המומלצת עבורכם.
 

בין השמות/מונחי חיפוש השונים תמצאו בין השאר
רסיבר קולנוע ביתי/קולנוע ביתי/מערכת קולנוע ביתית/מערכת קולנוע/מערכת קולנוע אלחוטית 

מערכת קולנוע ביתית תהיה בנויה בדר"כ מסט של בין 5 ועד 9 רמקולים + סאב וופר, תפקידם של הרמקולים הוא לייצר צליל היקפי הבא להכניס את המאזין לתוך אוירת הסרט.

ככל שמספר הרמקולים יהיה גדול יותר כך הכיסוי יהיה טוב יותר והחוויה של הסאונד תהיה טובה יותר. אולם איכות הסאונד והחוויה אינם פונקציה של מספר הרמקולים בלבד, מה שחשוב יותר הוא סוג הרמקולים, האם נשתמש ברמקולים רצפתיים או מדפיים או רמקולים סטליטים, או אולי נתמין רמקלים שקועים בתקרה.

בעדיפות הראשונה יהיה שימוש ברמקולים רצפתיים מלפנים, רמקול סנטר תואם באמצע, סאב וופר ועוד זוג רמקלים אחוריים מדפיים או סטלייטים שישמשו כרמקולים סראונד. במידה ונרצה לשבח יותר, מומלץ להוסיף זוג רמקולים נוסף בתקרה לצורך דולבי אטמוס. מה שיביא אותנו לפורמט 5.1.2, ואם נוסיף זוג רמקולים נוסף מאחור (Surround Back) נגיע לפריסה של 7.1.2 ערוצים אשר יספקו חווית קולנוע בלתי נשכחת.

מהי מערכת קולנוע ביתית, ומהם מרכיביה בקצרה.

  • מערכת קולנוע ביתית מורכבת משני רכיבים עקריים, וידאו ואודיו (video and audio). כ- וידאו יכול לשמש מסך טלוויזיה  או מסך הקרנה. וכאודיו אנו זקוקים לרסיבר קולנוע וסט רמקולים ועוד כמובן מקור, שהוא DVD, ממיר כבלים וכדומה.
  • מערכת קולנוע ביתית משולבת אודיו וידאו אמורה לספק לנו חווית צפייה בדומה לקולנוע על ידי הגברת אפקט התמונה (וכדי לעשות זאת כראוי נהיה זקוקים למסך טלוויזיה גדול או מסך הקרנה) ועל ידי הגברת אפקט הסאונד, וזאת באמצעות מערכת הגברה של קולנוע ביתי או רסיבר לקולנוע ביתי.
  • תפקידו העיקרי של רסיבר לקולנוע ביתי הינו להגביר את המקור הקול דרך סט רמקולים המקיפים אותנו ויוצרים מעטפת סאונד שמכונה סראונד כאשר אנו במרכזה ובכך ממקמת אותנו במוקד ההתרחשות  המספקת את חווית הקולנוע הביתי.
  • ככול שרכיבי האודיו ורכיבי הוידאו היו איכותיים יותר כך תגבר חווית הצפייה וההנאה שנפיק מהמערכת קולנוע ביתית. 
  • ישנם היום גם מערכת קולנוע ביתית אלחוטית המאפשרות חיבור אלחוטי לרמקולים מוגברים אחוריים ללא צורך בחיבור חוטי, נרחיב על המשמעויות כל כך בהמשך.                                                        

  1. רסיבר קולנוע ביתי, העברת הסיגנל, פורמאט הסאונד DOLBY DIGITAL , סוגים משמעויות והבדלים.

    • רסיבר קולנוע ביתי הנו החלק המרכזי בכל מערכת קולנוע ביתית ותפקידו העיקרי כאמור הוא לנהל את החלק של האודיו (וגם וידאו ברמת מיתוג בלבד) ולספק לנו חווית קולנוע טובה בכל הנוגע לסאונד, אבל איך הוא עושה זאת בדיוק: אם נתחיל מההתחלה אז ראשית אנו זקוקים לדיסק DVD ולמכשיר DVD (או מקור אחר כגון ממיר יס, NETFLIX) שמחובר לרסיבר, הרסיבר מקבל את הסיגנל מפענח, מגביר  אותו ומעבירו לרמקולים.
    • דיסק DVD המכיל סרט יופק בדרכ"כ עם שישה ערוצים שלושה ערוצים מקדימה שהם סנטר במרכז ערוץ ימני ושמאלי, ערוץ ימני אחורי (REAR) וערוץ שמאלי אחורי וערוץ לתדרים הנמוכים שיועבר באמצעות SUB WOOFER
    • אז כאמור רסיבר קולנוע ביתי מקבל את הסיגנל מה- DVD בפורמט דחוס כגון DOLBY DIGITAL , DTS, {ועוד פורמטים חדשים אחרונים כגון DOLBY TRUE HD , DOLBY ATMOS שמתיימר לשחזר את הסאונד ללא הפסד אינפורמציה (נרחיב על כך בהמשך)}. ומפענח אותו, תרם פעולת הפענוח כמובן מתבצעת פעולת כידוד של הסיגנל המקורי ומועברת לדיסק. לכן אנו בעצם זקוקים לפעולת פענוח. פעולת הפענוח מאפשרת הפניית הסיגנל של כל ערוץ וערוץ אליו הוא משויך ושליחתו לרמקול המתאים מסינכרוניזציה מלאה. לדוגמא סצנה של ירי שמבצע דמות מצד ימין בפריים לצד שמאל אמור להשתקף בכך שנשמע את קול הירי מופק מרמקול הימני חולף על פני הרמקול המרכזי ומסתיים ברמקול השמאלי מה שמעביר אלינו את הסצנה ומגביר את החוויה.
    • ישנם סוגים שונים של קידוד ופענוח של רצועת האודיו, הידועים בניהם הינם:  DOLBY ATMOS DOLBY DIGITAL, DTS, DOLBY TRUE HD, DOLBY ATMOS כאשר הראשון מבניהם הינו הישן ביותר והאחרון הינו החדיש ביותר והאיכותי יותר כמובן, ההבדלים בנהים אינם גדולים וניתנים לאבחון בעיקר במערכות איכותיות במיוחד כלומר אם אינכם מתכוונים להשקיע סכום שחורג מ-10,000 ש"ח לכל רכיבי המערכת אני בספק אם תרגישו הבדל ניכר בין הפורמטים.                                                                                                                                                                            

  1. רסיבר קולנוע ביתי, הבדלים ומשמעויות.

    • מה הסכום שכדאי להשקיע ברסיבר קולנוע ביתי ?
    • האם לקנות רסיבר קולנוע חדש או יד שניה?
    • מה זה HDMI ואם אני צריך את זה?
    • מה זה HDMI 1.3 ו-HDMI 1.4 HDMI2.0?
      • ישנו היום מגוון מאד גדול של פירמות כגון YAMAHA, PIONEER, DENON ועוד... לכל פירמה יש כ-12 דגמים שבכל כ-חצי שנה משתדרגים עם פונקציות חדשות שחלקן משמעותיות וחלקן פחות.
      • תפקידו של הרסיבר בחדר קולנוע ביתי היום הוא רחב יותר מבעבר ובכל יום תפקידו הולך ומתרחב עוד יותר. כיום הרסיבר הנו מרכזיה בידורית שאמורה למתג הן תמונה והן סאונד לאפשר הזרמת מוזיקה משירות מוזיקה כגון: SPOTIFY, TIDAL ועוד...
      • בעת החלטה לגבי רכישת רסיבר קולנוע ביתי כדאי שנדע מהם היכולות וההבדלים הבסיסיים של רסיברים.
        • רסיברים יודעים למתג גם את הסאונד וגם את התמונה. כלומר מחברים עליהם את כל המקורות כגון נגן ממיר יס/פרטנר/הוט וכד', מה שמאפשר לנו לעבור בין המקורות על ידי לחיצה על המקור הרצוי ברסיבר. 
        • ישנם רסיברים שמגיעים עם כניסת USB ומאפשר חיבור DISK ON KEY  הצגת והשמעת תחנים של מוסיקה.
        • ישנם רסיברים לקולנוע ביתי עם חיבור ל- IPHONE ול- IPOD המאפשרים לשמוע תכנים השמורים בהם. או ניגון באמצעות AIR PLAY,
        • ישנם היום רסיברים לקולנוע ביתי עם חיבור רשת שמאפשר השמעת מוסיקה שמאוחסנת במחשב. חיבור רשת מאפשר גם רדיו אינטרנט. תכונה זו הינה כיום לדעתי התכונה החשובה ביותר שנחפש ברסיבר לפני רכישה שכן היא משנה את חווית ההאזנה למוסיקה באופן טוטאלי, שכן המוסיקה הופכת להיות זמינה הרבה יותר, אין צורך לקום לבחור דיסק כלשהו ניתן להגיע אליו פשוט ע"י ניווט בתיקיות המחשב ישירות ממכשיר הסמארטפון.
        • ישנם רסיברים לקולנוע ביתי התומכים ב-3D המשמעות של זה הינה רלבנטית רק לאלו מבינכם המתעניינים בחיבור מסך שהוא תלת ממד.
        • ישנם רסיברים שעושים UP SCALING שזה אומר המרת אות ברזולוציה נמוכה לרזולוציה גבוהה יותר 1080P ו 4K מה שרבים לא יודעים הוא שגם מסכי הטלויזיה עצמם עושים את אותו הדבר ע"י SCALER משלהם. ניתן עדיפות ל SCALER של הרסיבר רק אם מדובר ברסיבר שהוא מסדרה מאד מתקדמת בכל שאר המקרים זהו לדעתי גימיק שניתן להתעלם ממנו.
        • ישנה תכונה נוספת שנקראת UP CONVERSION שהיא כן חשובה, וזו מכיוון שהיא מאפשרת מיתוג קל ונוח בכך שהיא מאפשרת חיבור מקורות רבים עם סוגים שונים של סיגנלים כגון COMPOSITE component ,HDMI ועוד והרסיבר ממיר את הסיגנל לסיגנל דיגיטלי שמועבר למסך פלזמה באמצעות כבל אחד מסוג HDMI.
           
           
             מערכת קולנוע ביתית מומלצת היא מערכת שתתאים היטב לצרכים הספציפיים של כל אחד מכם, רצוי להיעזר בבעל מקצוע מנוסה לפני שרצים לרכוש מערכת קולנוע ביתית זולה, ובכך להימנע  מבזבוז מיותר הכרוך בהחלפת המערכת .

להלן קישור לדף המוצרים הרלוונטי: לרסיברים לקונוע ביתי הקלק כאן

טל':
ויקטור נטיגה מנהל טכני
שם
טלפון
אימייל
* נא הכנס קוד אבטחה: 
מפת אתר   |   מדיניות החזרת מוצרים   |   surround-sound.co.il   |   סטריאו סאונד